Najaarsseminar en jaarvergadering
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Niet leden € 345,10 excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
ZLTO Advies
Agri Media B.V.
Najaarsseminar en jaarvergadering
Werken aan kennis, vaardigheden en netwerk!
Op donderdag 17 november 2011 staat het eerste vab-najaarsseminar gepland. Over melkveehouderij, financiële ontwikkelingen, liegen en social media. Voorafgaand aan het seminar vindt de jaarlijkse ledenvergadering van de vab plaats.
Wat is een vab-seminar?
Een vab-seminar biedt inhoudelijke kennis en workshops adviesvaardigheden. Maar ook het netwerken verliezen we niet uit het oog! Tijdens een vab-seminar tref je zowel adviseurs uit je eigen sector, als mensen met een andere invalshoek. Er is ruimte voor verdieping én voor verbreding. Doel van een vab-seminar: kennis opdoen, vaardigheden trainen en netwerken met collega-adviseurs. Ook in 2012 zijn seminars gepland.
Inhoud én vaardigheden
Op elk seminar bieden we vier verschillende workshops aan. Twee inhoudelijke sessies en twee workshops die meer gericht zijn op vaardigheden. Je kunt aan twee workshops deelnemen.
PROGRAMMA 17 NOVEMBER
Jaarvergadering:
12.45 uur: Ontvangst en lunch jaarvergadering (Na 13.15 geen lunch meer)
13.30 uur: Jaarvergadering
15.00 uur: Einde jaarvergadering
NB: Wil je alleen deelnemen aan de jaarvergadering? Stuur een mail naar info@vabnet.nl met je naam. Deelname aan enkel de jaarvergadering is gratis.
Najaarsseminar met workshops
14.45 uur: Ontvangst seminar
15.15 uur: Opening door voorzitter Roel Schutten
15.30 uur: Plenaire sessie - duurzaam adviseren
16.00 uur: Workshopronde 1
17.15 uur: Pauze
17.45 uur: Workshopronde 2
19.00 uur: Borrel
19.15 uur: Diner
20.30 uur: Einde
Workshops
Je kunt 2 workshops kiezen uit de volgende mogelijkheden:
1. Actualiteiten melkveehouderij - Mindmap duurzaamheid -
Door Bert Philipsen (WUR Livestock Research)
2. Basel III en de gevolgen voor de agrarische sector - Door Jaap Huurnink (FOI)
3. Verleid je klant tot de waarheid - Door de Leugenacademie
4. Social media: wat moet ik dáár nou mee?! - Door Mirjam Hommes (Mirages)
De uitnodiging kun je hieronder downloaden. De workshopkeuzes vragen wij in oktober op bij iedereen die zich aangemeld heeft!
Meer informatie over de workshops:
Workshop 1.
Actualiteiten melkveehouderij - Mindmap duurzaamheid
Bert Philipsen is projectleider van het project MIJN Duurzaamheid. Dit project stimuleert melkveehouders om op een eigen manier invulling te geven aan duurzaamheid op hun melkveebedrijf. Hierbij kijken de ondernemers vanuit vier invalshoeken naar duurzaamheid: boer, koe, burger en milieu met als einddoel een praktisch bedrijfsontwerp.
MIJN duurzaamheid is ook voor adviseurs een handige tool. Van een idee ga je via een schets naar een concrete planning om voor je klant het bedrijf van de toekomst te plannen. Tijdens deze workshop ga je hiermee aan de slag. Met de mindmap duurzaamheid worden de verschillende duurzaamheidsaspecten in kaart gebracht en kan de schets van het toekomstige bedrijf gemaakt worden.
Workshop 2.
Basel III en de gevolgen voor de agrarische sector
Ondernemers en adviseurs worden sinds vorig jaar geconfronteerd met strengere Europese regels, het zogenaamde Basel III-akkoord. Omdat de bank grotere reserves moet aanhouden en minder kan bijlenen, wordt de mogelijkheid voor banken om kredieten te verstrekken met zo’n 20% tot 30% ingeperkt. Ondernemers merken daarom dat banken hogere eisen stellen. Daarnaast zijn de banken druk bezig om hun eigen vermogen te versterken om te voldoen aan Basel III.
Jaap Huurnink van FOI is gespecialiseerd in financiële analyse en risicomanagement. Hij gaat in op de mogelijkheden en onmogelijkheden die het gevolg zijn van Basel III. Wat is een solide advies en waar moet je rekening mee houden?
Workshop 3.
Verleid je klant tot de waarheid
In een adviesgesprek is het soms lastig om achter de precieze motivatie van een ondernemer te komen. Vertelt hij of zij wel de volledige waarheid? Wat zit er achter mooie praatjes en krijg je eigenlijk wel de juiste cijfers te zien? Zonder al te achterdochtig te worden, kan het geen kwaad om meer inzicht te verwerven in de mechanismen van de leugen.
Zo'n 93% van onze communicatie is non-verbaal. Tijdens deze workshop krijg je tips en tricks om de totale communicatie van je gesprekspartner beter te leren lezen. Wat betekenen lichaamshouding en micro-expressies? En hoe je kun je uit de woordkeus opmaken of je de hele waarheid hoort?
De leugenacademie is gespecialiseerd in trainingen op de grens van communicatie en psychologie. Verrassend, leuk én leerzaam.
Workshop 4.
Social media: wat moet ik dáár nou mee?
Overal om je heen hoor en lees je over social media. Er wordt wat afgetwitterd, hyved en facebooked in Nederland. Ook het aantal 'agrarische' accounts en 'gesprekken' is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Maar wat moet je daar nou eigenlijk mee als serieuze adviseur? Is het niet alleen maar één grote verspilling van kostbare tijd? En als je er aan begint, welk netwerk is dan het meest geschikt?
Deze workshop is voor iedereen die weinig weet over social media. We gaan in op de rol van deze relatief nieuwe media in het zakelijk verkeer en de mogelijkheden voor adviseurs en ondernemers. Tijdens de workshop bekijken we een aantal mogelijke netwerken en bespreken diverse do's en don'ts. Over wuffie, loops en kansen!
Links
www.duurzamemelkveehouderij.nl