Studiebijeenkomst: Arbeidsefficiëntie in de melkveehouderij
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Niet leden € 440,30 excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
V'alans
Aelmans Agrarische Advisering
Studiebijeenkomst: Arbeidsefficiëntie in de melkveehouderij
Nieuwe technieken onder de loep
Door Werkgroep Dier: Sake Kooistra en Herman Vrielink
Melkveebedrijven maken zich klaar voor produceren in het post-quotum tijdperk. Grond en kapitaal, maar zeker ook arbeid zijn limiterende factoren bij groei. Arbeid is vaak een van de laatste factoren waaraan wordt gedacht.Tijd voor een studiebijeenkomst!
Grote verschillen
De verschillen in arbeidsefficiëntie zijn groot. Uit diverse analyses blijkt dat de productie varieert van 150 tot wel 400 kilogram per gewerkt uur. Waar komen deze verschillen vandaan? En hoe valt arbeidsefficiëntie op een bedrijf te verbeteren?
Technologie
Ook nieuwe technologische ontwikkelingen zullen invloed hebben op de arbeidsefficiëntie. Welke vernieuwingen komen er de komende vijf jaar op de melkveehouderij af? Denk onder meer aan Smart Dairy Technology.
Onderwerpen tijdens de bijeenkomst
- Korte macrobeschouwing van arbeidsefficientie
- Nieuwe technologieën in de melkveehouderij.
- Praktijk: hoe verbeter je de arbeidsefficientie op een bedrijf?
- Wat is de rol van de ondernemer en van de adviseur?
Programma
15.30u: Ontvangst
16.00u: Smart Dairy Farming in relatie tot arbeidsefficiëntie door Bart Jan Wulfse
(projectleider Smart Dairy Farming)
16.30u: Nieuwe arbeidsefficientie technieken en macrobeschouwing door Jelle Zijlstra (WUR)
17.15u: Pauze/Snack
17.30u: Vertaalslag naar de praktijk (Menno Kamminga):
- Hoe pak je verbeteren van arbeidsefficientie op een bedrijf aan als adviseur?
- Wat is de rol van de ondernemer bij het succesvol zijn?
18.15u: Afsluitende discussie
19.00u: Buffet
20.00u: Einde bijeenkomst
Bekijk alle activiteiten in de rubriek: